Σπανακοτυρόπιτα ηπειρώτικη με καλαμποκάλευρο χωρίς φύλλο

2015-06-06
Σπανακοτυρόπιτα ηπειρώτικη με καλαμποκάλευρο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Παρακάτω στον ιστότοπό μας σου παραθέτω την πατροπαράδοτη συνταγή για υπέροχη σπανακοτυρόπιτα ηπειρώτικη με καλαμποκάλευρο χωρίς φύλλο, όπως ακριβώς μου την έχει εμπιστευτεί η γιαγιά μου η Ζαγορίσια και κατέληξε να γίνει από τις αγαπημένες μου σπανακοτυρόπιτες. Πρόκειται για μία πεντανόστιμη πίτα χωρίς φύλλο που γίνεται εύκολα και γρήγορα και έχει μοναδική μαμαδίσια γεύση και νοστιμιά. Εγώ την κάνω συχνά στο σπίτι και τα παιδιά μου ξετρελαίνονται ενώ αν περισσέψει τη χρησιμοποιώ και ως σνάκ των παιδιών για το σχολείο. Δοκίμασε να ακολουθήσεις βήμα προς βήμα την γευστική μου πρόταση και στείλε μου τις εντυπώσεις ή τυχόν απορίες σου στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 350 γραμ. καλαμποκάλευρο
  • νερό όσο πάρει
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
  • 350 γραμ. φέτα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία λεκάνη αναμειγνύεται όλα μαζί τα υλικά της ζύμης μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να γίνουν μία μαλακή ζύμη που θα ξεκολλάει από τα χέρια.

Βήμα 2

Την αφήνουμε σκεπασμένη για περίπου 1 ώρα προκειμένου να ξεκουραστεί.

Βήμα 3

Σε ένα λαδωμένο ταψί απλώνουμε τη μισή ζύμη με τα χέρια μας έτσι ώστε να πάει παντού καλύπτοντας την επιφάνεια του ταψιού και την υπόλοιπη την φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 4

Την τρυπάμε και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς.

Βήμα 5

Σε ένα τηγάνι με λάδι σωτάρουμε τα κρεμμύδια, με το σπανάκι, τον άνηθο και το δυόσμο, όλα ψιλοκομμένα μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 6

Αποσύρουμε αργότερα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη θρυματισμένη φέτα και ανακατεύουμε.

Βήμα 7

Απλώνουμε τη γέμιση επάνω στο ταψί και καλύπτουμε με το χυλό που θα δημιουργήσουμε διαλύοντας την υπόλοιπη ζύμη που κρατήσαμε προηγουμένως μέσα σε λίγο χλιαρό νερό.

Βήμα 8

Ψήνουμε την πίτα στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή