Σπανακόπιτα με κίτρινο τυρί κεφαλότυρι και μυρωδικά

2015-04-01
σπανακοπιτα με κεφαλοτυρι
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε σπανακόπιτα με κίτρινο τυρί κεφαλότυρι και μυρωδικά, μια ξεχωριστή πίτα που σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους! Είναι πολύ χορταστική και μυρωδάτη, αφού περιλαμβάνει μυρωδικά που δίνουν ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 700 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1,5 κούπα φέτα θρυμματισμένη
  • Μισή κούπα κεφαλοτύρι
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 2 κουτ.σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Μισό κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 8 κουτ.σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο
  • 20 φύλλα κρούστας για πίτα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σπανάκι για 1 λεπτό

Βήμα 2

Στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τα βάζουμε σε ένα μπολ

Βήμα 3

Προσθέτουμε τη φέτα, το κεφαλοτύρι, τα αυγά, τον δυόσμο και το μοσχοκάρυδο

Βήμα 4

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 5

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς

Βήμα 6

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα που έχουμε επίσης αλείψει με βούτυρο

Βήμα 7

Αδειάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα

Βήμα 8

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει

Βήμα 9

Η σπανακόπιτα με κεφαλοτύρι είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή