Σπανακόπιτα με ζεματισμένο σπανάκι και καλαμποκάλευρο σε αφράτη ζύμη

2014-10-29
σπανακοπιτα με καλαμποκαλευρο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις μια σπιτική σπανακόπιτα με ζεματισμένο σπανάκι και καλαμποκάλευρο σε αφράτη ζύμη. Μια πολύ νόστιμη ζύμη που θα κάνει όλο το σπίτι να μοσχοβολήσει και σίγουρα δεν θα μείνει κανένα κομμάτι. Η γέμιση γίνεται πολύ εύκολα και πολύ νόστιμη. Το αποτέλεσμα δεν θα σας απογοητεύσει, για αυτό πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε. Γίνεται χωρίς κόπο και με υλικά που έχουμε πάντα στην κουζίνα μας.

Υλικά

  • 350 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1,5 κούπα αλεύρι
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κούπες νερό
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. φέτα
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • Μισή κούπα άνηθο
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τα δυο είδη αλεύρι με το αλάτι

Βήμα 2

Ρίχνουμε στο κέντρο τις δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σταδιακά το νερό

Βήμα 3

Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει

Βήμα 4

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μια ώρα

Βήμα 5

Τη βάζουμε σε ταψί λαδωμένο και την απλώνουμε

Βήμα 6

Την τρυπάμε λίγο και ψήνουμε στους 200 για 15 λεπτά

Βήμα 7

Βάζουμε το σπανάκι σε καυτό νερό και το σουρώνουμε

Βήμα 8

Το βάζουμε σε μπολ όταν κρυώσει και το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά

Βήμα 9

Απλώνουμε τη γέμιση στη ζύμη και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά

Βήμα 10

Η σπανακόπιτα με ζεματισμένο σπανάκι και καλαμποκάλευρο σε αφράτη ζύμη είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις και δυόσμο
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια γέμιση αν έχεις έτοιμο φύλλο
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments