Σπανακόπιτα με κατεψυγμένο σπανάκι, γάλα και έτοιμο χωριάτικο φύλλο

2014-10-13
σπανακοπιτα με καετψυγμενο σπανακι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ εύκολη σπανακόπιτα με κατεψυγμένο σπανάκι, γάλα και έτοιμο χωριάτικο φύλλο που έχουμε συνήθως πάντα στην κουζίνα μας. Γίνεται πολύ νόστιμη και σχεδόν χωρίς καθόλου κόπο. Το αποτέλεσμα με αυτή τη συνταγή είναι πάντα πετυχημένο ενώ να είστε σίγουροι ότι δεν θα μείνει κανένα κομμάτι. Μια πολύ ωραία πίτα για όλες τις ώρες της μέρας που μπορεί να σερβιριστεί ως πρωινό, βραδινό αλλά και απογευματινό σνακ ενώ τα παιδιά μπορούν να το πάρουν μαζί τους στο σχολείο! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • Μισό κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
  • 1 κιλό φύλλο χωριάτικο
  • Μισό φλιτζ ελαιόλαδο
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια
  • 350 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 αυγά
  • 5 κουτ.σούπας άνηθος
  • 1 κουτ.σούπας ρύζι
  • 2 κουτ.σούπας γάλα
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνουμε το σπανάκι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το σουρώνουμε από τα υγρά του

Βήμα 2

Το βάζουμε σε κατσαρόλα μέχρι να πιει τα νερά και ρίχνουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι, άνηθο

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 4

Αναμειγνύουμε στο μείγμα τη φέτα και το ρύζι

Βήμα 5

Προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη

Βήμα 7

Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα μισά φύλλα τα οποία αλείφουμε με λάδι και ενδιάμεσα

Βήμα 8

Στρώνουμε τη γέμιση και από πάνω βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα που αλείφουμε με λάδι

Βήμα 9

Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά

Βήμα 10

Η σπανακόπιτα με σπανάκι κατεψυγμένο, γάλα και έτοιμο χωριάτικο φύλλο είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αν χρησιμοποιήσεις φρέσκο σπανάκι, χρησιμοποίησε τη διπλάσια ποσότητα, δηλαδή 1 κιλό!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή