Σπανακόπιτα με φέτα, δυόσμο και πράσο

2014-10-21
Σπανακοπιτα με φετα και πρασο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πραγματικά πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις σπανακόπιτα με φέτα, δυόσμο και πράσο, μια πίτα που θα μπορείτε να απολαύσετε και να σερβίρετε από το πρωί μέχρι το βράδυ! Είναι ιδανική για συνοδευτικό σε ένα εορταστικό τραπέζι, για το κολατσιό του παιδιού στο σχολείο, για απογευματινό ή βραδινό σνακ. Είναι χορταστικό και πολύ νόστιμη ενώ δεν θέλει πολύ κόπο για να γίνει τέλεια! Δοκιμάστε την και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο για πίτα
  • 650 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο (1 κιλό αν είναι φρέσκο)
  • 350 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1-2 πράσα ψιλοκομμένα
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 4-5 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/4 κούπας άνηθο
  • Λίγο δυόσμο
  • 3 κουτ.σούπας μαϊντανός

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το πράσο και τα κρεμμύδια

Βήμα 2

Ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν απορροφηθούν τα υγρά

Βήμα 5

Μόλις κρυώσει ρίχνουμε τη φέτα και υο αυγό χτυπημένο

Βήμα 6

Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα και τα αλείφουμε ένα-ένα με λάδι

Βήμα 7

Στρώνουμε τη γέμιση και από πάνω βάζουμε τα φύλλα πάλι περασμένα με λάδι

Βήμα 8

Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 45-50 λεπτά

Βήμα 9

Η σπανακόπιτα με φέτα, δυόσμο και πράσο είναι έτοιμη

 

Tips

  • Όταν χρησιμοποιούμε φρέσκο σπανάκι, βάζουμε περισσότερη ποσότητα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή