Σπανακόπιτα με πράσο και τυρί φέτα σε σπιτικό φύλλο

2014-10-10
σπανακοπιτα με φετα και σπιτικο φυλλο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:45 h

Μια υπέροχη συνταγή για να μαγειρέψεις σπανακόπιτα με πράσο και τυρί φέτα σε σπιτικό φύλλο, μια πραγματικά πεντανόστιμη πίτα που θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι. Ακόμα και αν δεν είστε εξοικειωμένοι στο να φτιάχνετε ζύμη μόνοι σας, αυτή η συνταγή δεν θα σας δυσκολέψει και θα δείτε πόσο εύκολα γίνεται το σπιτικό φύλλο και πόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • Μισό κιλό σπανάκι
  • 2-3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ.σούπας άνηθος
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Μισή κούπα γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα σόδα (αναψυκτικό)
  • 1 κουτ.σούπας λευκό ξύδι
  • 3/4 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα και το κρεμμύδι

Βήμα 2

Ρίχνουμε το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 3

Όταν πιει τα υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο

Βήμα 4

Σε ένα μπολ κοσικινίζουμε αλεύρι και ρίχνουμε τη σόδα, ξύδι, αλάτι και 3/4 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Βήμα 5

Ανακατεύουμε αρχικά με κουτάλι και μετά με τα χέρια

Βήμα 6

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει απαλή και να μην κολλάει

Βήμα 7

Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε για 20 λεπτά

Βήμα 8

Βάζουμε τη φέτα στο σπανάκι και ανακατεύουμε

Βήμα 9

Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 10

Πλάθουμε τη ζύμη σε ένα μακρόστενο σχήμα και το κόβουμε σε 27 κομμάτια και μετά αυτά σε 3

Βήμα 11

Το κάθε ζυμάρι το ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για να γίνει ένα φύλλο ρίχνοντας από πάνω λίγο ελαιόλαδο

Βήμα 12

Ανά τρία τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο

Βήμα 13

Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε 5 (τριπλά) φύλλα κάτω

Βήμα 14

Στρώνουμε τη γέμιση και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα

Βήμα 15

Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια, αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 45 λεπτά

Βήμα 16

Η σπανακόπιτα με πράσο και τυρί φέτα σε σπιτικό φύλλο είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αντί για σόδα μπορείς να χρησιμοποιήσεις νερό
  • Αν χρησιμοποιήσεις φρέσκο σπανάκι βάλε λίγη παραπάνω ποσότητα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή