Σπανακόπιτα με φύλλο (ζύμη) κουρού χειροποίητο

2015-03-22
σπανακοπιτα με φυλλο κουρου
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια ωραία συνταγή για να φτιάξετε σπανακόπιτα με φύλλο (ζύμη) κουρού χειροποίητο που θα φτιάξετε εύκολα στο σπίτι σας. Το φύλλο είναι πολύ γευστικό ενώ η γέμιση έχει τις σωστές αναλογίες για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα κάθε φορά που την φτιάχνετε! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 2 & 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 αυγό
  • 1 ματσ. άνηθο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι

Βήμα 2

Το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια

Βήμα 3

Όταν απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 4

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον άνηθο, την φέτα, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 5

Αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε τη ζύμη

Βήμα 6

Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το γιαούρτι και προσθέτουμε το αλεύρι

Βήμα 7

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη

Βήμα 8

Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και απλώνουμε τη μισή ζύμη με τα χέρια μας

Βήμα 9

Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη που έχουμε ανοίξει σε φύλλο

Βήμα 10

Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς

Βήμα 11

Η σπανακόπιτα με φύλλο κουρού είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα τυριά της επιλογής σας αλλά και μυρωδικά!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή