Σπανακόπιτα με χυλό και αλεύρι καλαμποκιού

2015-03-18
σπανακοπιτα με χυλο
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια φανταστική συνταγή για να φτιάξετε σπανακόπιτα με χυλό και αλεύρι καλαμποκιού, χωρίς να ταλαιπωρηθείτε με το άνοιγμα φύλλου, αλλά και να μην ξοδέψετε πολύ χρόνο στο μαγείρεμα. Γίνεται με φρέσκα υλικά ενώ μπορείτε να την φτιάξετε με ή χωρίς φέτα. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 3 κούπες ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 1,5-2 κούπες θρυμματισμένη φέτα
  • 2 κούπες καλαμποκάλευρο
  • 500γρ. πράσα ψιλοκομμένα
  • 10 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Μισή κούπα δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα κρεμμύδια με τον μαϊντανό, τον άνηθο και το σπανάκι

Βήμα 2

Αλατίζουμε και ζυμώνουμε ίσα για να μαλακώσει το μείγμα

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψί

Βήμα 4

Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε το αλεύρι με το νερό που έχουμε βράσει

Βήμα 5

Ρίχνουμε το μείγμα στο σπανάκι μαζί με 2/3 κούπας ελαιόλαδο

Βήμα 6

Προσθέτουμε τον δυόσμο και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 7

Αδειάζουμε στο ταψί το υπόλοιπο ελαιόλαδο

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά και στους 160 για ακόμα 20 λεπτά

Βήμα 9

Η σπανακόπιτα με χυλό είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε αντί για νερό να χρησιμοποιήσετε γάλα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή