Σπανακόπιτα νηστίσιμη με ρύζι, πράσο και έτοιμο φύλλο κρούστας

2015-03-26
Σπανακοπιτα νηστισιμη με ρυζι και φυλλο κρουστας
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε σπανακόπιτα νηστίσιμη με ρύζι, πράσο και έτοιμο φύλλο κρούστας, μια νόστιμη πίτα που μπορείτε να απολαύσετε τις ημέρες που νηστεύετε αλλά και όλο τον χρόνο. Είναι χορταστική και πολύ νόστιμη! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.σούπας ρύζι
  • 2/3 κούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 κούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/3 κούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Σπορέλαιο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το σπανάκι που έχουμε πλύνει και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ρύζι και αναμειγνύουμε καλά

Βήμα 4

Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα μισά φύλλα κρούστας

Βήμα 5

Αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα

Βήμα 6

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και χαράσσουμε σε κομμάτια

Βήμα 7

Ψήνουμε για μια ώρα στους 180 βαθμούς

Βήμα 8

Η σπανακόπιτα νηστίσιμη με ρύζι και φύλλο κρούστας είναι έτοιμη

 

Tips

  • Για να ψηθεί καλά και από την κάτω πλευρά μπορείτε να την αναποδογυρίσετε και να ψήσετε για ακόμα 10 λεπτά
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή