Σπανακόπιτα παραδοσιακή, κλασική με φέτα, γιαούρτι και έτοιμο φύλλο

2015-03-25
σπανακοπιτα παραδοσιακη
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε σπανακόπιτα παραδοσιακή, κλασική με φέτα, γιαούρτι και έτοιμο φύλλο. Μια μοσχοβολιστή πίτα που είναι πεντανόστιμη και δεν περιέχει φέτα αλλά αγελαδινό τυρί. Το φύλλο της παραμένει τραγανό ακόμα και την επόμενη μέρα! Δοκιμάστε την!

Υλικά

  • Χωριάτικο φύλλο για πίτα
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 3 αυγά
  • Μισό κιλό τυρί λευκό από αγελαδινό γάλα
  • 2 κουτ.σούπας γιαούρτι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλιτζ. καλαμποκέλαιο & 1 κούπα για το ψήσιμο
  • 2 κουτ.σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι- Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε

Βήμα 2

Το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε μπολ

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σπανάκι και το καλαμποκέλαιο

Βήμα 4

Ρίχνουμε τον άνηθο, τα πράσα και τα σοτάρουμε

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσει

Βήμα 6

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι

Βήμα 7

Ρίχνουμε το μείγμα στο σπανάκι και ανακατεύουμε

Βήμα 8

Προσθέτουμε το λευκό τυρί και αναμειγνύουμε καλά

Βήμα 9

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το φύλλο

Βήμα 10

Αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το φύλλο

Βήμα 11

Κόβουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με λαδάκι

Βήμα 12

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά

Βήμα 13

Η σπανακόπιτα παραδοσιακή είναι έτοιμη

 

Tips

  • Για την συγκεκριμένη συνταγή προτιμήστε λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα παρά φέτα
  • Αν θέλετε να διατηρηθεί το φύλλο τραγανό, καλύψτε την πίτα με μια βρεγμένη και στυμμένη πετσέτα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή