Σπανακόπιτα σε ρολό με μυζήθρα, παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος

2015-06-20
Σπανακόπιτα σε ρολό
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Φτιάξε υπέροχη, αρωματική σπανακόπιτα σε ρολό με μυζήθρα, παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος, ακολουθώντας την συνταγή που σου παραθέτω στη σελίδα παρακάτω που είναι από τις γευστικότερες προτάσεις για σπανακόπιτα που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μία άκρως ελληνική και πεντανόστιμη πρόταση που όλη η οικογένεια θα αγαπήσει ενώ μπορείς να τη δημιουργήσεις στο σπίτι εύκολα και απλά. Χρησιμοποίησε τα πιο αγνά υλικά σου και η επιτυχία είναι σίγουρη. Μπορείς να πειραματιστείς προσθέτοντας τα δικά σου αγαπημένα μυρωδικά στη γέμιση. Περιμένω τα σχόλια, τις εντυπώσεις σου καθώς και τυχόν παραλλαγές που μπορεί να ακολούθησες, στο χώρο που θα ακολουθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι μυζήθρα
  • ελαιόλαδο
  • λίγο βούτυρο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε καλά το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει από τα υγρά του.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο σωτάρουμε τα κρεμμύδια ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 3

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά με την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε και πάλι ώστε να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας.

Βήμα 5

Ανοίγουμε τα φύλλα της συσκευασίας και τα βουτυρώνουμε ένα ένα.

Βήμα 6

Απλώνουμε τη γέμιση στο τελευταίο φύλλο προσεχτικά και κατά μήκος αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο στις άκρες.

Βήμα 7

Τυλίγουμε σε ρολό, βουτυρώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή