Σπανακόρυζο με κοτόπουλο, μανιτάρια και φέτα

2014-11-02
Σπανακορυζο με κοτοπουλο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή για να μαγειρέψεις σπανακόρυζο με κοτόπουλο, μανιτάρια και φέτα, ένα πολύ χορταστικό και θρεπτικό πιάτο για όλη την οικογένεια. Είναι τέλειο για τα παιδιά αφού με αυτή την πρόταση θα μπορέσουν να φάνε το σπανάκι πιο εύκολα. Γίνεται εύκολα και μπορείς να το σερβίρεις τόσο για μεσημεριανό όσο και για βραδινό!

Υλικά

  • 1 κούπα κατεψυγμένο σπανάκι κομμένο
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κούπα μανιτάρια κομμένα
  • 1 κούπα ρύζι
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κούπα ζωμός κότας
  • 2 κουτ.σούπας φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κουτ.σούπας χυμός από λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 5 λεπτά

Βήμα 5

Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 6

Μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε το ρύζι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 7

Στο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο

Βήμα 8

Το αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτεί καλά και το μεταφέρουμε στο πυρέξ

Βήμα 9

Ρίχνουμε τον ζωμό και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο

Βήμα 10

Ψήνουμε για μισή ώρα και προσθέτουμε το λεμόνι και τη φέτα

Βήμα 11

Ψήνουμε χωρίς το αλουμινόχαρτο για ακόμα 10 λεπτά

Βήμα 12

Το σπανακόρυζο με κοτόπουλο, μανιτάρια και φέτα είναι έτοιμο!

 

Tips

 

  • Χρησιμοποίησε είτε καστανό είτε κανονικό ρύζι
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή