Σπανακόρυζο με κόκκινη σάλτσα

2014-08-09
σπανακορυζο με κοκκινη σαλτσα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ καλή συνταγή για σπανακόρυζο με κόκκινη σάλτσα, μια παραλλαγή του κλασικού λεμονάτου που έχει πιο έντονη γεύση και έχει πολλούς υποστηριχτές! Αυτό το σπανακόρυζο είναι πιο χορταστικό και συνήθως το προτιμούν τα μικρότερα παιδιά αλλά και όσοι δεν αγαπούν ιδιαίτερα το σπανάκι. Η γεύση της ντομάτας υπερισχύει αλλά το πιάτο είναι το ίδιο θρεπτικό και νόστιμο. Δοκίμασέ το!

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι (κατεψυγμένο ή φρέσκο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1,5 -2 κούπες ρύζι Καρολίνα (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και καστανό ρύζι)
  • Λίγο άνηθο
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ντοματοχυμός
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σπανάκι

Βήμα 3

Αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό

Βήμα 4

Προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά

Βήμα 5

Προσθέτουμε το ρύζι (αν θέλουμε κάνουμε λακκούβες και ρίχνουμε μέσα το ρύζι χωρίς να ανακατέψουμε)

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 7

Το σπανακόρυζο με κόκκινη σάλτσα είναι έτοιμο

 

Tips

  • Στο σπανακόρυζο μπορείς να αλλάξεις τις ποσότητες των υλικών ανάλογα με το γούστο σου. Βάλε περισσότερο ή λιγότερο ρύζι ή σπανάκι.
  • Μπορείς να προσθέσεις και τριμμένο καρότο

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή