Σπανακόρυζο με μπεσαμέλ

2014-03-11
Σπανακόρυζο με μπεσαμέλ
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να φτιάξετε σπανακόρυζο με μπεσαμέλ! Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο και πολύ χορταστικό.

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 & ½ κούπα ρύζι
  • 2/3 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 αυγά
  • 2 κούπες κίτρινο τριμμένο τυρί
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 & 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 7 κουτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. γλ. αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε λίγο ελαιόλαδο

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 3

Ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε

Βήμα 4

Ρίχνουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να ζεματιστεί και να μαλακώσει

Βήμα 5

Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και μαϊντανό

Βήμα 6

Προσθέτουμε 2 αυγά και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Βράζουμε το ρύζι

Βήμα 8

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε το μισό ρύζι και τη μισή ποσότητα τυριού

Βήμα 9

Από πάνω βάζουμε το σπανάκι και τυρί

Βήμα 10

Προσθέτουμε το ρύζι

Βήμα 11

Εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ σε μια κατσαρόλα

Βήμα 12

Βάζουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά

Βήμα 13

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε

Βήμα 14

Προσθέτουμε το γάλα (ζεστό) και ανακατεύουμε

Βήμα 15

Προσθέτουμε δύο αυγά, αλάτι και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 16

Βάζουμε τη μπεσαμέλ πάνω από το σπανάκι

Βήμα 17

Ψήνουμε στους 200ο βαθμούς μέχρι να πάρει η μπεσαμέλ χρυσαφί χρώμα

Βήμα 18

Το σπανακόρυζο με μπεσαμέλ είναι έτοιμο!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή