Σπανακόρυζο με σαφράν

2014-11-01
σπανακορυζο με σαφραν
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις σπανακόρυζο με σαφράν, ένα αγαπημένο ελληνικό πιάτο με την πρόσθεση κρόκου Κόζάνης που πραγματικά δίνει πολύ ξεχωριστή γεύση στο πιάτο. Αν η παραδοσιακή συνταγή σου φαίνεται κάπως άνοστη, τότε δοκίμασε αυτή τη συνταγή και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σου! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο
  • 1,5 κούπα ρύζι
  • 2 κρεμμύδι ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ.σούπας άνηθος
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 6 κλωστές σαφράν
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το σπανάκι

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε άνηθο, σαφράν και νερό

Βήμα 4

Βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 6

Το σπανακόρυζο με σαφράν είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κατεψυγμένο σπανάκι
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή