Σπανακόρυζο σούπα με ντομάτα

2014-05-19
Σπανακόρυζο σούπα με ντομάτα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια διαφορετική, νοστιμότατη και υγιεινή παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις σπανακόρυζο σούπα με ντομάτα σου παρουσιάζω παρακάτω, όπως ακριβώς την περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Δοκίμασε την και στείλε μου σχόλια, εντυπώσεις και παρατηρήσεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 100 γραμ. λάδι
  • 1 φρέσκια ντομάτα
  • 2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το σπανάκι, κόβουμε τις ρίζες περίπου τρείς πόντους (τα φύλλα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για πίτα) και τις πλένουμε καλά.

Βήμα 2

Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλάτι και μόλις πάρουν βράση, στίβουμε τη ντομάτα και την προσθέτουμε, καθώς και το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 3

Ένα τέταρτο πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι και την αφήνουμε ν' αποτελειώσει και να γίνει μία σούπα μάλλον αραιά.

Βήμα 4

Στο τέλος, προσθέτουμε και το λεμόνι, την ανακατεύουμε και σερβίρουμε το σπανακόρυζο σούπα. Συνήθως σερβίρεται κρύα.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή