Σπετσοφάι με μοσχάρι

2014-04-20
Σπετσοφαι με μοσχαρι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Ένα αλλιώτικο σπετσοφάι με μοσχάρι που δίνει ακόμα πιο νόστιμη γεύση στο αγαπημένο, ελληνικό πιάτο! Δοκιμάστε το!

Υλικά

  • 4 μοσχαρίσια λουκάνικα
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κέρατο σε λωρίδες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • Μισό κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα ντοματοχυμό

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατίζουμε τη μελιτζάνα και την αφήνουμε σε νερό για μισή ώρα

Βήμα 2

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 3

Τηγανίζουμε τα λουκάνικα (ή σοτάρουμε το κρέας) και αφήνουμε σε ένα πιάτο

Βήμα 4

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και το σκόρδο

Βήμα 5

Όταν μαραθούν σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί

Βήμα 6

Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, αλάτι-πιπέρι, τη ζάχαρη και τα λουκάνικα

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά

Βήμα 8

Το σπετσοφάι με μοσχάρι είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις μοσχάρι φιλέτο κομμένο σε μικρά κομμάτια!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή