Σπιτικά κρουασάν αμυγδάλου με ζύμη βουτύρου

2015-03-30
Σπιτικά κρουασάν αμυγδάλου με ζύμη βουτύρου
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Μια πολύ νόστιμη και γευστική συνταγή για να φτιάξεις σπιτικά κρουασάν αμυγδάλου με ζύμη βουτύρου θα βρεις παρακάτω. Πρόκειται για μια πρόταση κάπως διαφορετική από τις κλασικές συνταγές για κρουασάν που θα βρεις καθώς η γέμιση αμυγδάλου δεν είναι η πιο συνηθισμένη που υπάρχει και η ζύμη που φτιάχνουμε είναι σπιτική και περιέχει όλα τα βασικά συστατικά συν λίγο ξύσμα από πορτοκάλι για να δώσει μια πιο γλυκιά γεύση και να ισορροπήσει κάπως την αρκετή ζάχαρη που περιέχει η συνταγή και στη ζύμη και στη γέμιση. Σου προτείνω να την δοκιμάσεις αν θέλεις κάποιο γλυκό κρουασάν που δεν είναι σοκολάτας και δεν είναι τόσο λιγωτικό. Για όποια ερώτηση θέλεις να μου κάνεις μπορείς να την κάνεις στον χώρο που είναι τα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 640 γραμ. αλεύρι
  • 160 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • λίγη μαγιά
  • 3 αυγά
  • ελάχιστο αλάτι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Για τη γέμιση:
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • μισή κουταλιά γλυκού κανέλα
  • 1 αυγό
  • 100 γραμ. ζάχαρη χοντρή

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό.

Βήμα 2

Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει χυλός.

Βήμα 3

Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1 ώρα.

Βήμα 4

Βάζουμε στη λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο, ανοίγουμε στη μέση μία λακκουβίτσα και ρίχνουμε τη μαγιά, ελάχιστο αλάτι, το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά χτυπημένα ολόκληρα με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Βήμα 5

Ζυμώνουμε, παίρνοντας αλεύρι από τα πλάγια και προσθέτοντας (αν χρειάζεται) λίγο-λίγο χλιαρό νερό, ώσπου να γίνει μία ζύμη αφράτη.

Βήμα 6

Σκεπάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος και αφήνουμε να σταθεί 2 ώρες.

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε στο τραπέζι ή στο μάρμαρο λίγο αλεύρι, βάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους 2 πόντων.

Βήμα 8

Κόβουμε κατόπιν το φύλλο σε τρίγωνα, πιάνουμε τις δύο άκρες του τριγώνου στη βάση και τις τυλίγουμε και φτάνουμε στην άκρη σαν ρολό.

Βήμα 9

Τα βάζουμε στη λαμαρίνα κλείνοντας τις δύο άκρες για να πάρει το σχήμα μισοφέγγαρου.

Βήμα 10

Αυτά είναι τα σκέτα κρουασάν.

Βήμα 11

Με τη γέμιση : Ακολουθούμε τον ίδιο τρόπο, κόβουμε τρίγωνα, τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και κανέλα, τα τυλίγουμε, τα αλείφουμε από πάνω με χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με χοντρή ζάχαρη.

Βήμα 12

Ψήνουμε τα κρουασάν στο φούρνο, περίπου 20 λεπτά.

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή