Σπιτική και εύκολη μαρμελάδα λεμονιού χωρίς φλούδα

2015-06-06
Σπιτική και εύκολη μαρμελάδα λεμονιού χωρίς φλούδα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Σου στέλνω μια εκπληκτική σπιτική και εύκολη μαρμελάδα λεμονιού χωρίς φλούδα που είναι συνταγή της μητέρας μου και είναι από τις αγαπημένες μου μαρμελάδες με λεμόνι και θα τολμήσω να πω και γενικότερα από τις αγαπημένες μου μαρμελάδες. Είναι μια αρκετά εύκολη και απλή συνταγή με λίγα υλικά που έχει μια γλυκόπικρη γεύση η οποία είναι εξαιρετικά νόστιμη. Οι χρήσεις της μαρμελάδας αυτής στο σπιτικό μας ήταν πολλές, από μέρος του πρωινού γεύματος, μέχρι σαν προσθήκη σε γλυκά, μέχρι όμως και σαν σάλτσα σε κάποιο φαγητό με κρέας. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να ετοιμάσεις και να δοκιμάσεις την συνταγή αυτή και για όποια διευκρίνιση χρειαστείς μπορείς να την επικοινωνήσεις μαζί μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της συνταγής αυτής στο τέλος της σελίδας. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 2 κιλά λεμόνια
  • 2 1/2 κιλά ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα λεμόνια και με ψιλό τρίφτη, ξύνουμε την εξωτερική κίτρινη φλούδα.

Βήμα 2

Στίβουμε να φύγει ο χυμός και την ψίχα την περνάμε από το μύλο των χόρτων (από το ψιλό μέρος για να πολτοποιηθεί).

Βήμα 3

Βάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε επάνω τη ζάχαρη και το αφήνουμε 1 ώρα να περιμένει.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και κατόπιν τη μετριάζουμε.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι διαρκώς ώσπου να πήξει.

Βήμα 6

Επειδή κατά τη διάρκεια του βρασμού πετάει φούσκες και μπορεί να μας κάψει, δένουμε στο χέρι μας ένα πανί και έτσι αποφεύγουμε το κάψιμο.

Βήμα 7

Αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε σε γυάλινα δοχεία.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή