Σπιτική μαρμελάδα βατόμουρο

2015-06-04
Σπιτική μαρμελάδα βατόμουρο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή της μαμάς μου για σπιτική μαρμελάδα βατόμουρο που είναι από τις αγαπημένες μου μαρμελάδες γενικά και η συγκεκριμένη συνταγή όσο απλή και να είναι, είναι άλλο τόσο νόστιμη. Με βάση το βατόμουρο, η μαρμελάδα αυτή συνδυάζεται με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους, από συνοδευτικά στα γλυκά, μέχρι και σαν μέρος του πρωινού σου μαζί με ένα βουτυρωμένο ψωμάκι. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να την φτιάξεις και να την δοκιμάσεις, και οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείς μπορείς να μου την στείλεις στον αντίστοιχο χώρο στο κάτω μέρος της σελίδας στο τέλος της περιγραφής της συνταγής.

Υλικά

  • βατόμουρα
  • ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα βατόμουρα.

Βήμα 2

Τα μισοσκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά 50 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Τα περνάμε από το μύλο των χορταρικών (τα σπόρια που θα μαζευτούν στο τέλος στο μύλο, τα πετάμε).

Βήμα 4

Βάζουμε τον παχύρρευστο χυμό των βατόμουρων σε κατσαρόλα, μετρώντας τον με το ποτήρι.

Βήμα 5

Προσθέτουμε σε κάθε 5 ποτήρια χυμό βατόμουρων, 4 1/2 ποτήρια ζάχαρη, βράζουμε μέχρι να δέσει καλά το μίγμα τους και η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • Magda Moudioti

    ευχαριστουμε για τη συνταγη.αντι για ζαχαρη ποσο στεβια να βαλω;

    • demole

      δεν την έχω φτιάξει με στέβια να πω την αλήθεια μου αλλά πάντα προσωπικά βάζω περισσότερη στέβια σε αναλογία με ζάχαρη – οπότε θα πρότεινα λίγο παραπάνω.