Σπιτική μαρμελάδα βύσσινο

2015-06-16
Μαρμελάδα βύσσινο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1m

Παρακάτω στον ιστότοπό μας σου παρουσιάζω μία από τις αγαπημένες μου συνταγές για να φτιάξεις εκπληκτική σπιτική μαρμελάδα βύσσινο. Προσωπικά λατρεύω τα κεράσια όπου και να τα δοκιμάσω είτε σε γλυκά είτε ως μαρμελάδα, συνεπώς αυτή η συνταγή που είναι από τις αγαπημένες μου προτάσεις για μαρμελάδα, πιστεύω πως είναι η ιδανική πρόταση για το πρωινό σου, για να συνοδεύσεις το γιαούρτι σου, πιθανόν για κάποια τάρτα που θα θελήσεις να φτιάξεις ή και για οποιδήποτε άλλο γλυκό. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ώριμα γερά κεράσια για το καλύτερο δυνατό γευστικό αποτέλεσμα και θα δεις ότι πολύ εύκολα και γρήγορα θα έχεις δημιουργήσει την δική σου σπιτική μαρμελάδα. Περιμένω τυχόν απορίες ή σχόλιά σου στο χωρό που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 1 κιλό κεράσια ώριμα
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό
  • χυμό 2 λεμονιών

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα κεράσια μας πολύ καλά, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και στη συνέχεια με τη βοήθεια μίας φουρκέτας ή με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε σε ένα μπόλ τα κουκούτσια τους.

Βήμα 2

Κόβουμε τα κεράσια στο μισό και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με μισή κούπα νερό.

Βήμα 3

Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη αφήνοντας τα υλικά μας να βράσουν για ακόμη 5 λεπτά, ξαφρίζοντας ενα χρειαστεί.

Βήμα 4

Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και πατάμε ελαφρά τα κεράσια αν θέλουμε να γίνει πιο λεία η μαρμελάδα μας.

Βήμα 5

Αφήνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα για ένα 24ωρο και την επόμενη μέρα βράζουμε και πάλι τη μαρμελάδα μας για 5 λεπτά προσθέτοντας και το χυμό λεμονιού αυτή τη φορά.

Βήμα 6

Αφού δέσει η μαρμελάδα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τοποθετούμε σε βαζάκια τα οποία σφραγίζουεμ και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Βήμα 7

Έτσι συντηρείται η μαρμελάδα εκτός ψυγείου.

Βήμα 8

Από τη στιγμή που θα ανοίξουμε το βάζο υ μαρμελάδα πρέπει να μπει στο ψυγείο.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή