Σπιτική μαρμελάδα κεράσι με μαύρη ζάχαρη

2015-08-07
Μαρμελάδα κεράσι με μαύρη ζάχαρη
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Κράτησε ζωντανά τα αρώματα και τη φρεσκάδα των αγαπημένων σε όλους μας κερασιών δημιουργώντας μία πεντανόστιμη μαρμελάδα κεράσι με μαύρη ζάχαρη, ακολουθώντας απλά τη συνταγή που σου παραθέτω παρακάτω. Πρόκειται για μία σπιτική υπέροχη μαρμελάδα με καταπληκτικό βαθύ κατακόκκινο χρώμα, η οποία θα εμπλουτίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρωινό σου, θα συνοδεύσει τον απογευματινό καφέ σου και θα μπορέσεις να τη χρησιμοποιήσεις σε κάθε γλυκό και τάρτα που θα φτιάξεις. Εύκολα και οικονομικά λοιπόν εκμεταλεύσου την γευστική μου πρόταση και στείλε μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου σχετικά με το αποτέλεσμα στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό κεράσια χωρίς κουκούτσια
  • 600 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού
  • κουταλιά σούπας λικέρ κεράσι
  • 100 γραμ. νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα κεράσια, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους καθώς και τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο και στη συνέχει τα σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσουν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τα περνάμε από μία σήτα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά τον πολτό τους μαζί με τη ζάχαρη.

Βήμα 3

Αφού αρχίσει και δένει η μαρμελάδα μας προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού καθώς και το λικέρ κεράσι αφήνοντας το μείγμα μας να πάρει μερικές ακόμη βράσεις.

Βήμα 4

Τέλος μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια της επιλογής μας.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή