Σπιτική πίτσα νηστίσιμη με θαλασσινά, ελιές και γαρίδες χωρίς λάδι

2015-01-12
pizza-me-thalassina
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε πίτσα σπιτική νηστίσιμη με θαλασσινά, ελιές και γαρίδες χωρίς λάδι. Με αυτή την συνταγή θα δώσετε εναν πιο καλοκαιρινό αέρα στο τραπέζι σας και θα κάνετε και τα παιδιά να φάνε θαλασσινά πιο εύκολα. Συνοδεύστε την με σαλάτα και λευκό κρασί και απογειώστε το γεύμα σας.

Υλικά

  • 400 γρ. ζύμη για πίτσα
  • 300 γρ. σως ντομάτας
  • 6 γαρίδες
  • 150 γρ. καλαμάρι σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. μύδια απο κονσέρβα
  • 100 γρ. χτένια
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 25 μλ. ούζο
  • Μαύρες ελιές
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ºC

Βήμα 2

Ανοίγουμε την ζύμη για πίτσα σε φύλλο και την τοποθετούμε σε ενα ταψί

Βήμα 3

Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα καλαμάρια, τα χτένια και τα μύδια και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά

Βήμα 5

Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 6

Απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας στην ζύμη

Βήμα 7

Κόβουμε τις γαρίδες κατα μήκος και τις βάζουμε πάνω στην ντομάτα

Βήμα 8

Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού και απο πάνω την μοτσαρέλα τις ελιές και τον μαιντανό

Βήμα 9

Ψήνουμε για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε ζεστή

Βήμα 10

Η σπιτική πίτσα νηστίσιμη με θαλασσινά, ελιές και γαρίδες χωρίς λάδι είναι έτοιμη

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή