Σπιτικό λικέρ ακτινίδιο με τσίπουρο

2015-09-04
Λικέρ ακτινίδιο με τσίπουρο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μέσα από τη συνταγή για λικέρ που σου παραθέτω παρακάτω σε παροτρύνω να δημιουργήσεις το δικό σου σπιτικό λικέρ ακτινίδιο με τσίπουρο, μία πρόταση λιγάκι διαφοροποιημένη από τις συνηθισμένες. Πρόκειται λοιπόν για ένα λικέρ με ιδιαίτερη φρουτώδη γεύση που του την χαρίζει το ακτινίδιο και η οποία δένει αρμονικά μέσα από ζυμώσεις με το τσίπουρο, δίνοντας μας ένα τέλειο αποτέλεσμα. Για τους λάτρεις των λικέρ αυτή η συνταγή θα αποτελέσει μία καινούργια πρόταση καθώς δεν συνηθίζεται ιδαιίτερα η χρήση ακτινίδιου για την παραγωγή λικέρ, ωστόσο σου προτείνω να την ακολουθήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη και το αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα σε ανταμέιψει και με το παραπάνω. Περιμένω μάλιστα να διαβάσω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 κιλό ακτινίδια
  • 500 γραμ. ζάχαρη μαύρη ή κρυσταλλική
  • 750 ml τσίπουρο
  • 250 ml νερό
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά βράζουμε το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Βήμα 2

Παράλληλα πλένουμε τα ακτινίδια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια τα οποία πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε τον πολτό σε ένα βαζάκι και προσθέτουμε το νερό, το τσίπουρο, το χυμό λεμονιού, και την κανέλα.

Βήμα 4

Βάζουμε το βάζο κλειστό στο ψυγείο για 2 ημέρες.

Βήμα 5

Αφού περάσουν οι δύο ημέρες σουρώνουμε με ένα τουλπάνι το λικέρ που δημιουργήσαμε και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι εντός ψυγείου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή