Σπιτικό λικέρ αρμπαρόριζας με λευκό κρασί

2015-07-26
Λικέρ αρμπαρόριζας με λευκό κρασί
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Φτιάξε εκπληκτικό σπιτικό λικέρ αρμπαρόριζας με λευκό κρασί ακολουθώντας βήμα προς βήμα τη συνταγή που σου παραθέτω στην παρακάτω σελίδα. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη και γρήγορη σχετικά συνταγή για λικέρ αν εξαιρέσεις την περίοδο των ζυμώσεων που απαιτείται προκειμένου να έχουμε το ιδανικό γευστικό αποτέλεσμα και η οποία διαρκεί περίπου 20 ημέρες. Η κανέλα και η αρμπαρόριζα είναι τα δύο στοιχεία της πρότασής μου που προσδίδουν απίστευτο άρωμα στο λικέρ μας απογειώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Δοκίμασε να δημιουργήσεις και εσύ αυτό το εκπληκτικό σπιτικό λικέρ μόνος σου στέλνοντας μου τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 1/2 λίτρο λευκό κρασί της αρεσκείας σας
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 40 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 1 ξυλαράκι κανέλας (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι ιδιαίτερα εύκολη.

Βήμα 2

Αρχικά πλένουμε πολύ σχολαστικά τα φύλλα αρμπερόριζας.

Βήμα 3

Στη συνέχεια τοποθετούμε τα φύλλα μαζί με τη ζάχαρη, το λευκό κρασί και το ξυλαράκι κανέλας σε ένα γυάλινο δοχείο ή σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια, αναλόγως τι μας βολεύει.

Βήμα 4

Αφήνουμε για περίπου 15 με 20 ημέρες το λικέρ μας να αποκτήσει ομοιογένεια και την κατάλληλη ένταση, ανακινώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα το δοχείο ή τα μπουκάλια.

Βήμα 5

Αφού περάσει το χρονικό διάστημα ωρίμανσης του λικέρ μας, το σουρώνουμε με τουλπάνι ή σουρωτήρι και το αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια που κλείνουν αεροστεγώς, κατά προτίμηση εντός ψυγείου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή