Σπιτικό παγωτό βανίλια με φρέσκο γάλα χωρίς παγωτομηχανή

2015-06-11
Σπιτικό παγωτό βανίλια με φρέσκο γάλα χωρίς παγωτομηχανή
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 4:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 4:40 h

Παρακάτω θα βρεις μια φανταστική συνταγή για να φτιάξεις σπιτικό παγωτό βανίλια με φρέσκο γάλα χωρίς παγωτομηχανή που είναι ίσως η πιο εύκολη πρόταση για παγωτό βανίλια που σου έχουμε κάνει και γενικά από τις πιο εύκολες συνταγές για παγωτό που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας. Έχει ελάχιστα υλικά, βασίζεται στο φρέσκο γάλα και στα αυγά, είναι σχετικά ελαφριά και σου συνιστώ να την φτιάξεις και να την δοκιμάσεις. Μπορείς να την συνδέσεις με διάφορα γλυκά και δεν χρειάζεσαι παγωτομηχανή. Σε κάθε περίπτωση αν σου προκύψει οποιαδήποτε απορία, μπορείς να μου στείλεις στην περιοχή των σχολίων στο κάτω μέρος της σελίδας την ερώτηση σου. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κιλό γάλα
  • 10 κρόκοι αυγών
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 4 χαρτάκια βανίλια

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε στην κατσαρόλα πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Ρίχνουμε σιγά - σιγά χλιαρό το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Βήμα 3

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε τις βανίλιες και χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, προσέχουμε να μην πάρει βράση η κρέμα (ας την ονομάσουμε έτσι, γιατί δεν πήζει), γιατί τότε θα κόψουν τα αυγά.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσει και την αδειάζουμε σε χειροκίνητη ή σε ηλεκτροκίνητη παγωτιέρα για να πήξει.

Βήμα 5

Αν δεν έχουμε καμία από τις δύο παγωτιέρες, τότε θα ξεπαγώσουμε την κατάψυξη και θα ανεβάσουμε την ψύξη.

Βήμα 6

Αδειάζουμε την κρέμα σε γυάλινη σουπιέρα, την τοποθετούμε στην κατάψυξη και ύστερα από μισή ώρα, την χτυπάμε με ροδάκι για να διαλυθούν τα μικρά παγάκια που θα σχηματιστούν.

Βήμα 7

Την αδειάζουμε πάλι στο γυάλινο σκεύος και την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Βήμα 8

Ύστερα από 3-4 ώρες, το παγωτό μας είναι έτοιμο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή