Σπιτικό ψωμί με σουσάμι ζυμωτό με λάδι και ζάχαρη

2015-01-29
Ψωμι με σουσαμι
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 3:000 h

Μια πολύ ωραία συνταγή για να φτιάξετε σπιτικό ψωμί με σουσάμι ζυμωτό με λάδι και ζάχαρη, ένα τέλειο ψωμί για το πρωινό, το δεκατιανό ή το απογευματινό που μπορεί να συνοδεύσει το μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα. Μια απλή συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • Μισό κιλό αλεύρι για ψωμί
  • Μισό κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλ. μαγιά
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 300 ml ζεστό νερό
  • Λίγο γάλα
  • 1 κουτ.σούπας λάδι
  • 2 -3 κουτ.σούπας σουσάμι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη

Βήμα 2

Σταδιακά ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη

Βήμα 4

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ σκεπασμένο και αφήνουμε να διπλασιαστεί για 1-2 ώρες

Βήμα 5

Ζυμώνουμε πάλι για λίγα λεπτά και πλάθουμε σε καρβελάκι

Βήμα 6

Βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και αλείφουμε με λίγο γάλα

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και αφήνουμε για μια ώρα να διπλασιαστεί

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά

Βήμα 9

Το σπιτικό ψωμί με σουσάμι ζυμωτό με λάδι και ζάχαρη είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείτε να βάλετε στην κάτω σχάρα του φούρνου ένα ταψί με μια κούπα νερό ενώ ψήνεται το ψωμί για να γίνει κρατσανιστό από τον ατμό!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή