Σπιτικό cheeseburger με σως

2016-01-07
Σπιτικό cheeseburger με σως
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 40m

Παρακάτω θα σου παρουσιάσω την αγαπημένη μου συνταγή που δεν είναι άλλη από το σπιτικό cheeseburger με σως το οποίο και φτιάχνω συχνά μιας και μικροί και μεγάλοι στο σπίτι ξετρελαίνονται. Τι καλύτερο από το να τρώμε τα δικά μας σπιτικά burger με αγνά υλικά της επιλογής μας αντί να τρώμε τα χαμηλής ποιότητας burger απ’ έξω. Έτσι σκέφτηκα λοιπόν και ύστερα από παρότρυνση του κρεοπώλη μου προμηθεύτηκα κιμά από λάπα με 30% λίπος και περασμένο 1 φορά τον οποίο έπλασα σε μπιφτέκια χωρίς εξτρά καρυκεύματα και έψησα στο tefal για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά αλατίζοντας τα και προσθέτοντας μία φέτα τσένταρ από πάνω να λιώσει. Φυσικά μπέϊκον, πίκλες, ντοματούλα , κρεμμυδάκι, μαρούλι, κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα και ένα τηγανισμένο αυγό από πάνω έρχονται για να αολοκληρώσουν τη γευστική πανδαισία και εγώ από την πλευρά μου σας εύχομαι καλή όρεξη και εννοείται να δοκιμάσετε τη συνταγή μου χωρίς δεύτερη σκέψη.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά με 30% λίπος και 1 φορά περασμένο
  • 6 φέτες μπέϊκον
  • 6 ψωμάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • πίκλες
  • κέτσαπ
  • μουστάρδα
  • μαγιονέζα
  • 6 αυγά
  • Φέτες cheddar
  • φρέσκα φύλλα μαρουλιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού προμηθευτούμε τον κιμά από λάπα με 30% λίπος και 1 φορά περασμένο από τον χασάπη μας, τον πλάθουμε σε 6 μπιφτέκια χωρίς να προσθέσουμε κανένα επιπλέον συστατικό.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τα ψήνουμε για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά σε αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχουμε αφήσει να κάψει προηγουμένως χωρίς καμία λιπαρή ουσία.

Βήμα 3

Παράλληλα ενδιάμεσα από τα μπιφτέκια όπου υπάρχει κενό τοποθετούμε τις φετούλες μπέϊκον και τις αφήνουμε να ξεροψηθούν.

Βήμα 4

Λίγο πριν αφαιρέσουμε τα μπιφτέκια από τη φωτιά και αφού τα αλατίσουμε ελαφρώς, τοποθετούμε πάνω από το καθένα 1 χοντρή φέτα τυρί τσένταρ προκειμένου να λιώσει ελαφρώς.

Βήμα 5

Εν τω μεταξύ σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε τα 6 αυγά και τα αφήνουμε να τηγανιστούν.

Βήμα 6

Τέλος στο τηγάνι που ψήσαμε τα μπιφτέκια ξεροψήνουμε ελάχιστα τα ψωμάκια μας.

Βήμα 7

Τώρα είναι η στιγμή του στησίματος όπου εκτός από το μπιφτέκι, το αυγό και το μπέϊκον μπορείτε να φτιάξετε το burger σας όπως ακριβώς θέλετε, προσθέτοντας πίκλες, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και όποια σως προτιμάτε

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή