Στιφάδο μοσχάρι Ζακυνθινό

2015-09-18
Στιφάδο μοσχάρι Ζακυνθινό
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Το Ζακυνθινό μοσχάρι στιφάδο που σου παρουσιάζω παρακάτω είναι συνταγή που την έφτιαχνε πολύ παλιά μια φίλη της γιαγιάς μου και η γιαγιά ενσωμάτωσε στο τετράδιο που κρατούσε τις συνταγές της. Είναι πραγματικά μια από τις πιο απλές και νόστιμες συνταγές με μοσχάρι που έχω δοκιμάσει και την φτιάχνω ακόμα και σήμερα. Για να την ετοιμάσεις χρειάζεται αρχικά να κόψεις το μοσχάρι σε μικρά κομματάκια, να το τσιγαρίζεις σε λάδι και να ρίξεις τα σκόρδα και τα κρεμμύδια. Έπειτα ρίχνεις την ντομάτα, το σέλινο και τα μυρωδικά και το βράζεις με νερό. Σερβίρεις με πατάτες τηγανιτές και μια νόστιμη σαλάτα και έχεις ένα εξαιρετικό γεύμα μπροστά σου έτοιμο να το καταναλώσεις και να το απολαύσεις.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας μοσχάρι
  • 1 - 2 κουτάλες λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκόρδο μικρό
  • κανέλα ακοπάνιστη
  • πιπέρι, αλάτι
  • ρίγανη
  • 1 - 2 κουταλιές ντοματοπολτός
  • λίγο σέλινο

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε το μοσχάρι, χωρίς κόκαλο.

Βήμα 2

Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια, τα τσιγαρίζουμε με το λάδι και κατόπιν ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.

Βήμα 3

Επίσης βάζουμε την κανέλα, το πιπέρι, το αλάτι, τη ρίγανη, τη ντομάτα, το σέλινο και 3 - 4 ποτήρια νερό.

Βήμα 4

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, ωσότου πιεί όλο το νερό του και μείνει το λάδι με τη σάλτσα του, οπότε το φαγητό είναι έτοιμο.

Βήμα 5

Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές ή και σκέτο.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή