Στιφάδο μοσχάρι παραδοσιακό

2014-06-03
μοσχάρι στιφάδο στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 4:000 h
  • Έτοιμη σε : 4:20 h

Μια σπεσιαλιτέ από την Κύμη για να μαγειρέψεις το στιφάδο μοσχάρι παραδοσιακό θα βρεις παρακάτω, όπως το φτιάχνανε οι χωριανοί και το καταγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο με τις συνταγές της. Σερβίρεται σαν κυρίως γεύμα και συνοδεύεται από ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια.

Υλικά

  • 2 κιλά κρέας μοσχάρι
  • 2 κιλά κρεμμύδια
  • 1 σκόρδο
  • 3 φύλλα δάφνη
  • λίγο πιπέρι
  • μπαχάρι ακοπάνιστο
  • 1 ντομάτα
  • 400 γραμ. λάδι
  • λίγο αλάτι
  • μισό ποτήρι του κρασιού ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και καθαρίζουμε τα κρεμμύδια.

Βήμα 2

Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σκόρδο σε σκελίδες ακαθάριστες.

Βήμα 4

Αν δεν έχουμε ντομάτα φρέσκια, διαλύουμε σε μισό ποτήρι του κρασιού νερό 1 κουτάλι του γλυκού ντοματοπελτέ.

Βήμα 5

Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το ξύδι και το λάδι.

Βήμα 6

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Βήμα 7

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει επί 3 - 4 ώρες σε σιγανή φωτιά, χωρίς να το ξεσκεπάσουμε.

Βήμα 8

Το στιφάδο μοσχάρι παραδοσιακό είναι έτοιμο και σερβίρεται συνήθως ζεστό.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή