Στρείδια αχνιστά

2014-07-24
στρειδια αχνιστα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια ωραία συνταγή για να φτιάξεις στρείδια αχνιστά και να προσφέρεις σαν ορεκτικό σε ένα τραπέζι θαλασσινών ή σαν μεζέ το καλοκαίρι! Τα στρείδια σερβίρονται βέβαια όλο το χρόνο συνήθως μαγειρεμένα με βούτυρο που τους ταιριάζει πολύ. Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη και θα εντυπωσιαστείς σίγουρα με το αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 24 στρείδια
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 3,5 κούπες γάλα
  • 2 κουτ.σούπας αλεύρι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Χυμός από 1-2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα στρείδια και τα βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ανοίξουν

Βήμα 2

Τα ανοίγουμε καλά και κρατάμε σε ένα μπολ, το ζουμί

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο

Βήμα 4

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει βράση

Βήμα 6

Ρίχνουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και χυμό από λεμόνι

Βήμα 7

Ρίχνουμε τα στρείδια και το ζουμάκι τους

Βήμα 8

Αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά

Βήμα 9

Τα στρείδια αχνιστά είναι έτοιμα

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή