Στρείδια με κρασί

2014-07-08
στρειδια κρασι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:05 h
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια φανταστική συνταγή για να μαγειρέψεις τα στρείδια με κρασί, ένα ωραίο ορεκτικό που μπορείς να προσφέρεις είτε μόνο του ως μεζέ είτε μαζί με ρύζι σαν πρώτο πιάτο. Τα στρείδια μπορούν να μαγειρευτούν και με σάλτσα σαν κυρίως πιάτο αλλά κυρίως τρώγονται σαν ορεκτικά. Αυτή η συνταγή πάντως χρησιμεύει όπως κι αν αποφασίσεις να σερβίρεις τα στρείδια.

Υλικά

  • 24 στρείδια
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 2 κουτ.σούπας χυμός από λεμόνι
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλων. σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 3 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • ¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα στρείδια, το αλάτι και τον μαϊντανό

Βήμα 2

Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και τα σιγοβράζουμε για μία ώρα

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα στρείδια που έχουμε ανοίξει και το ζουμί τους

Βήμα 4

Αφήνουμε για 4 λεπτά

Βήμα 5

Σερβίρουμε τα στρείδια είτε στο κέλυφος που έχουμε κρατήσει είτε σε μικρά μπολ

Βήμα 6

Με τη σάλτσα και τα λαχανικά

Βήμα 7

Τα στρείδια κρασί είναι έτοιμα

 

Tips

  • Είναι κάπως δύσκολο να ανοίξεις τα στρείδια για αυτό μπορείς να τα βάλεις στο γκριλ για 5 λεπτά και να ανοίξουν μόνα τους. Εναλλακτικά μπορείς να τα βράσεις για λίγα λεπτά
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή