Στρούντελ με γέμιση μανιτάρια και τυρί παρμεζάνα (του Δρίσκα)

2015-01-16
στρουντελ με μανιταρια και παρμεζανα δρισκα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε στρούντελ με γέμιση μανιτάρια και τυρί παρμεζάνα (του Δρίσκα), ένα τέλειο πιάτο για να σερβίρετε σαν συνοδευτικό ή ορεκτικό σε ένα τραπέζι ή σαν σνακ γα το γραφείο ή μια εκδρομή. Τρώγεται ζεστό ενώ είναι πεντανόστιμο και φτιάχνεται χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • Ελαιόλαδο
  • 1,5 κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 2 κουτ.γλ. σκόρδο πελτέ
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 4 κουτ.σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 1 σφ. μπράντι
  • 1 κουτ.σούπας μουστάρδα
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 3 κλ. θυμάρι
  • 4 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και σβήνουμε με μπράντι

Βήμα 4

Ρίχνουμε το αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 5

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσουν

Βήμα 6

Τα αναμειγνύουμε με τα ασπράδια τα τυριά, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και το θυμάρι

Βήμα 7

Αλείφουμε τα μισά φύλλα με ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε ένα ταψί το ένα πάνω στο άλλο

Βήμα 8

Απλώνουμε τη μισή γέμιση κατά μήκος των φύλλων (την μικρή πλευρά)

Βήμα 9

Διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό

Βήμα 10

Αλείφουμε το φύλλο με αυγό χτυπημένο

Βήμα 11

Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση

Βήμα 12

Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς

Βήμα 13

Τα στρούντελ με γέμιση μανιτάρια και τυρί παρμεζάνα είναι έτοιμα.

 

Tips

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά της επιλογής σας
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή