Στρούντελ με μήλα, μπανάνες, κανέλα και κρέμα βανίλια σε φύλλο σφολιάτας

2015-01-06
στρουντελ με μηλα, μπανανες και κρεμα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια εκπληκτική συνταγή για να φτιάξετε στρούντελ με μήλα, κανέλα και κρέμα βανίλια σε φύλλο σφολιάτας, ένα τέλειο πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε σαν πρωινό, σαν επιδόρπιο ή γλυκό σνακ. Ταιριάζει πολύ σαν συνοδευτικό στον απογευματινό καφέ ενώ αρέσει πολύ και στα παιδιά. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 90 γρ. μήλα ψιλοκομμένα
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 85 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 ξλ. κανέλα
  • 25 γρ. μπανάνα ψιλοκομμένη
  • 1 σφολιάτα
  • Άχνη ζάχαρη
  • 140 ml γάλα
  • 1 κρόκος αυγού
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 12γρ. κορν φλάουρ
  • 2 σταγόνες βανίλια

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210 βαθμούς

Βήμα 2

Τηγανίζουμε το μήλο με τα 85 γρ. ζάχαρη στα 2/3 του βουτύρου και προσθέτουμε κανέλα

Βήμα 3

Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει το μήλο

Βήμα 4

Ρίχνουμε τη μπανάνα και βγάζουμε την κανέλα

Βήμα 5

Αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 6

Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και αλείφουμε το φύλλο

Βήμα 7

Το κόβουμε στη μέση και πασπαλίζουμε με άχνη

Βήμα 8

Βάζουμε σε ένα ταψί το ένα κομμάτι και απλώνουμε τη γέμιση

Βήμα 9

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και τα τυλίγουμε

Βήμα 10

Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει

Βήμα 11

Σιγοβράζουμε το γάλα

Βήμα 12

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τον κρόκο με τα 10 γρ. ζάχαρη και το κορν φλάουρ

Βήμα 13

Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε

Βήμα 14

Βάζουμε την κρέμα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη βανίλια

Βήμα 15

Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και περιχύνουμε πάνω και γύρω από το στρούντελ

Βήμα 16

Το στρούντελ με μήλο, μπανάνες, κανέλα και κρέμα βανίλιας σε φύλλο σφολιάτας είναι έτοιμο

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή