Συναγρίδα μικρή αλά Σπετσιώτα

2014-07-28
συναγριδα αλα σπετσιωτα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ ωραία συνταγή για να μαγειρέψεις συναγρίδα μικρή αλά Σπετσιώτα, ένα τέλειο κοκκινιστό πιάτο που δίνει πολύ νοστιμιά στο ψάρι και εντυπωσιάζει πάντα σε ένα τραπέζι. Δεν είναι καθόλου δύσκολο στην προετοιμασία του ενώ γίνεται με υλικά που έχουμε πάντα στην κουζίνα μας.  Δοκίμασέ την και θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σου!

Υλικά

  • 1 συναγρίδα ενάμιση κιλού περίπου
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μισό φλιτζ. κρασί λευκό
  • 4 ντομάτες μεγάλες
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά ψάρι και το καθαρίζουμε αν δεν το έχει κάνει ήδη ο ιχθυοπώλης

Βήμα 2

Το στεγνώνουμε και λαδώνουμε ένα ταψί

Βήμα 3

Βάζουμε το ψάρι στο ταψί και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τον μαϊντανό και το σκόρδο

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά

Βήμα 5

Ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 20 λεπτά, το γυρίζουμε και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά

Βήμα 6

Όταν το γυρίσουμε ρίχνουμε πάνω του λίγη από τη σάλτσα του ταψιού και λίγη φρυγανιά

Βήμα 7

Η συναγρίδα μικρή αλά Σπετσιώτα είναι έτοιμη!

 

Tips

 

  • Μπορείς να κάνεις την ίδια συνταγή με οποιοδήποτε μεγάλο ψάρι επιλέξεις!
  • Αν θέλεις μπορείς να κόψεις από την αρχή το ψάρι στη μέση σε περίπτωση που είναι πολύ μεγάλο
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή