Συναγρίδα κατεψυγμένη στο φούρνο με μπάμιες

2014-07-26
συναγριδα με μπαμιες
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ καλή ελληνική συνταγή για συναγρίδα κατεψυγμένη στο φούρνο με μπάμιες, ένα υγιεινό και πολύ θρεπτικό πάτο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα οικογενειακό τραπέζι. Γίνεται πολύ εύκολα και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει το πόσο νόστιμο είναι. Το ψάρι μαγειρεύεται τέλεια ενώ ο συνδυασμός των υλικών είναι φανταστικός. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 750 γρ. μπάμιες καθαρισμένες
  • 1 & 1/4 κούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 συναγρίδα ενός-ενάμιση κιλού καθαρισμένη
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι –πιπέρι
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 8 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς

Βήμα 2

Πλένουμε τις μπάμιες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με μια κούπα ξύδι για μισή ώρα

Βήμα 3

Αφήνουμε το ψάρι σε ένα μπολ με χυμό λεμόνι και αλατοπίπερο για μία ώρα

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε 1/3 κούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα

Βήμα 5

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το σκόρδο

Βήμα 6

Προσθέτουμε τις μπάμιες και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Προσθέτουμε τις ντομάτες και το κρασί

Βήμα 8

Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά και προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 9

Βάζουμε τις μπάμιες σε ένα ταψί και από πάνω το ψάρι

Βήμα 10

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25 λεπτά

Βήμα 11

Η συναγρίδα κατεψυγμένη στο φούρνο με μπάμιες είναι έτοιμη

 

Tips

  • Για να μας βγει πιο στεγνή η μπάμια την πλένουμε με ξύδι και την αφήνουμε σε σημείο που να το βλέπει ο ήλιος
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή