Συναγρίδα στο φούρνο με ντομάτα και κάπαρη

2014-03-09
Συναγρίδα στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια νοστιμότατη, υγιεινή και κλασική παραδοσιακή συνταγή της Ελληνικής κουζίνας για να φτιάξεις ψάρι συναγρίδα φέτα στο φούρνο με ντομάτα και κάπαρη θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι νησιώτικη και μπορεί να εφαρμοστεί με διάφορα ψάρια και με παραλλαγές όσον αφορά τα υλικά και τα μπαχαρικά που θα βάλεις στην σάλτσα ντομάτας.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό συναγρίδα
  • μισό κιλό ντομάτες
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λεμόνια
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο
  • 250 γραμ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας κάπαρη
  • 2-3 κουταλιές ούπας τριμμένο παξιμάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το ψάρι, το πλένουμε και το βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσει. Κατόπιν το κόβουμε φέτες και το αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.

Βήμα 3

Επίσης ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα ανακατεύουμε με το μαϊντανό και το μίγμα αυτό το στρώνουμε στο ταψί.

Βήμα 4

Προσθέτουμε στο ταψί την κάπαρη, τις ντομάτες, ψιλοκομμένες χωρίς σπόρους και φλούδες, το λάδι, το κρασί, το λεμόνι, 2 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.

Βήμα 5

Αφήνουμε να βράσουν όλα τα υλικά για μισή ώρα και τότε βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, τοποθετούμε στη σειρά τις φέτες του ψαριού, τις πασπαλίζουμε με το τριμμένο παξιμάδι και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο.

Βήμα 6

Αφήνουμε το ψάρι να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και να μείνει με μία πηχτή σάλτσα.

Βήμα 7

Αφού ψηθεί, το ψάρι συναγρίδα φέτα στον φούρνο είναι έτοιμη και την σερβίρουμε τις φέτες σε πιατέλα, τις γαρνίρουμε με την κάπαρη και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή