Αθηναϊκή συναγρίδα τηγανιτή της Ευριδίκης

2014-07-15
συναγριδα τηγανιτη
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξεις αθηναϊκή συναγρίδα τηγανιτή της Ευριδίκης, ένα τέλειο μεσημεριανό πιάτο που μπορείς να συνοδεύσεις με πράσινη σαλάτα ή λαχανικά. Η συναγρίδα μαγειρεύεται πολύ ωραία και στο φούρνο, όμως αν θέλεις να την μαγειρέψεις γρήγορα ή θέλεις κάτι διαφορετικό τότε επίλεξε αυτή τη συνταγή για να την κάνεις τέλεια!

Υλικά

  • 1 συναγρίδα μεγάλη (ή 4 μικρές) φιλεταρισμένη
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 3/4 κούπας αλεύρι
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε τα φιλέτα της συναγρίδας και τα στεγνώνουμε καλά

Βήμα 2

Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και τα αλευρώνουμε

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν κάψει βάζουμε το ψάρι

Βήμα 4

Τηγανίζουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά περίπου

Βήμα 5

Η Αθηναϊκή συναγρίδα τηγανιτή της Ευριδίκης είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αν βρεις μικρές συναγρίδες πάρε 4, αλλιώς πάρε μία που να ζυγίζει ενάμισι κιλό περίπου
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή