Συναγρίδα φούρνου γιαχνί

2014-04-03
Συναγρίδα φούρνου
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Το φαγητό αυτό είναι παλιό Καστοριανό, που μαγειρεύεται και σήμερα από τις παλιές κυρίως νοικοκυρές της Καστοριάς. Φτιάξε την συναγρίδα φούρνου όπως την φτιάχνουν στην Καστοριά με την συνταγή που θα βρεις παρακάτω και στείλε μου τις εντυπώσεις και τις παρατηρήσεις σου.

Υλικά

  • 1 ψάρι (γριβάδι λιμνίσιο ή συναγρίδα) 2 κιλών
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 3/4 του κιλού ντομάτες ώριμες
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι μαύρο και λίγο κόκκινο
  • λίγοι κόκκοι πιπεριού
  • 1 φλιτζάνι του καφέ μαύρη σταφίδα
  • φρυγανιά κοπανισμένη
  • λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρούμε από το ψάρι το κεφάλι και την ουρά και τα κάνουμε ψαρόσουπα.

Βήμα 2

Κόβουμε το υπόλοιπο ψάρι σε φέτες, το πλένουμε, το αλατίζουμε και το βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει.

Βήμα 3

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σιγοψήνουμε με λίγο λάδι σε κατσαρόλα, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και αν θέλουμε, λίγη μαύρη σταφίδα.

Βήμα 4

Στρώνουμε το μίγμα αυτό σε πήλινο ταψί για γιουβέτσι, αραδιάζουμε από πάνω τις φέτες του ψαριού (στραγγισμένες) και πασπαλίζουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και φρυγανιά κοπανισμένη, καθώς και λίγο κόκκινο πιπέρι (στη μύτη του κουταλιού).

Βήμα 5

Ψήνουμε το ψάρι, για 3/4 της ώρας, σε θερμοκρασία 250 βαθμών Κελσίου.

Βήμα 6

Η συναγρίδα φούρνου είναι έτοιμη για να την σερβίρεις και να την απολαύσεις.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή