Συναγρίδα ψητή στη σχάρα στα κάρβουνα

2014-07-11
συναγριδα ψητη στα καρβουνα
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια φανταστική συνταγή για να μαγειρέψεις συναγρίδα ψητή στη σχάρα στα κάρβουνα, ένα πολύ ωραίο πιάτο για να σερβίρεις σε ένα μεσημεριανό τραπέζι σε φίλους ή σε ένα μπάρμπεκιου στην εξοχή. Η συναγρίδα είναι μεγάλο ψάρι κι έτσι γίνεται λουκούμι στα κάρβουνα ! Συνόδευσε με μπόλικο λαδολέμονο, με πράσινη σαλάτα και φυσικά ψητά λαχανικά που θα φτιάξεις επίσης στα κάρβουνα.

Υλικά

  • 2 μέτριες συναγρίδες καθαρισμένες
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 1,5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουτ.γλ. πάπρικα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε το μισό σκόρδο, την πάπρικα, το λεμόνι, πιπέρι και αλάτι σε ένα μπολ

Βήμα 2

Χαράσσουμε με ένα μαχαίρι σε ένα-δυο σημεία το ψάρι

Βήμα 3

Περιχύνουμε με το μείγμα

Βήμα 4

Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζουμε το βούτυρο, το σκόρδο, τον μαϊντανό μέχρι να λιώσει

Βήμα 5

Βάζουμε στη σχάρα πάνω από τα κάρβουνα και αφήνουμε για 7 λεπτά

Βήμα 6

Το γυρίζουμε και περιχύνουμε με το βούτυρο

Βήμα 7

Ψήνουμε για άλλα 5-6 λεπτά και σερβίρουμε με λεμόνι

Βήμα 8

Η συναγρίδα ψητή στη σχάρα στα κάρβουνα είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή