Συνταγή για λέμπκουχεν (Lebkuchen)

2014-12-04
suntagi-gia-lebkuchen
  • Σερβίρεις : 30
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια χριστουγεννιάτικη συνταγή για λεμπκουχεν (Lebkuchen) φερμένη απο την Γερμανία και πιο συγκεκριμένα απο την Νυρεμβέργη. Το όνομα του γλυκού που είναι αντίστοιχο με το αγγλικό gingerbread.. Είναι ενα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό πολύ ιδιαίτερο και θα είναι ιδανικό να το πάτε για χριστουγεννιάτικο δώρο σε ενα φιλικό σας σπίτι

Υλικά

  • 250 γρ. αλέυρι
  • 85 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 2 κουτ.γλ. τριμένο τζίντζερ
  • 1 κουτ.γλ. τριμμένη κανέλα
  • 1/2 κουτ.γλ. σόδα
  • 200 μλ. μέλι (ανθόμελο)
  • Λεπτό ξύσμα απο την φλούδα ενός λεμονιού
  • 86 γρ. βούτυρο
  • Μια πρέζα απο το καθένα: τριμμένο γαρύφαλλο, τριμμένο μοσχοκάρυδο, τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • Για το γλάσο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ενα μεγάλο μπωλ.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά σε ενα κατσαρολάκι το μέλι με το βούτυρο, μέχρι να λιώσει

Βήμα 3

Ρίχνουμε το μέλι με το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού στο μπωλ με τα στερεά

Βήμα 4

Ανακατεύουμε καλά μέχρι η ζύμη να είναι σχετικά στερεή και καλύπτουμε για να κρυώσει

Βήμα 5

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C

Βήμα 6

Πλάθω την ζύμη σε 30 μπαλάκια με διάμετρο 3 εκατοστά το καθένα και τα πατάω ελαφρά να γίνουν δίσκοι

Βήμα 7

Βάζουμε τα διασκάκια σε ταψί στρωμενο με λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους

Βήμα 8

Ψήνουμε για 15 λεπτά και τα κρυώνουμε σε μια σχάρα

Βήμα 9

Βάζω την άχνη, το ασπράδι και 1-2 κουταλάκια του τσγιού νερό μέχρι να γίνει ενα ελαφρύ υδαρές γλάσο

Βήμα 10

Βουτάμε την πάνω μεριά κάθε μπισκότου στο γλάσο και αλείφουμε με ενα μαχαίρι το υπόλοιπο

Βήμα 11

Ελπίζουμε να φτιάξετε σύντομα την συνταγή για λέμπκουχεν (Lebkuchen)

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή