Σφολιατίνια με κοτόπουλο αλμυρά

2015-02-08
σφολιατίνια με κοτοπουλο
  • Σερβίρεις : 15-18
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε σφολιατίνια με κοτόπουλο αλμυρά, ένα τέλειο ορεκτικό για το πάρτι ή τον εορταστικό μπουφέ. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά μαζί με το κοτόπουλο, όπως λαχανικά και μυρωδικά της αρεσκείας σας, ενώ μπορείτε να ανοίξετε αν θέλετε και το δικό σας φύλλο. Η συγκεκριμένη συνταγή έχει αρκετά πλούσια γεύση και γίνεται με φύλλο σφολιάτας. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 2 σφολιάτες ή έτοιμο φύλλο για σφολιατάκια
  • 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελ.σκόρδο
  • 1 κουτ.σούπας θυμάρι
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ψαχνό από μισό κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.γλ. μουστάρδα
  • 3 κουτ.σούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνου στους 180 βαθμούς

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το θυμάρι και τον χυμό λεμόνι

Βήμα 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει

Βήμα 5

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα μανιτάρια με το κοτόπουλο, τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα

Βήμα 7

Κόβουμε τη σφολιάτα σε μικρά κομμάτια με ένα μικρό πιατάκι

Βήμα 8

Γεμίζουμε με το μείγμα και κλείνουμε καλά

Βήμα 9

Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 20 λεπτά

Βήμα 10

Τα σφολιατίνια με κοτόπουλο αλμυρά είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείτε να τοποθετήσετε τη ζύμη σε ειδικό ταψί για μάφινς και να τα κλείσετε σε πουγκάκια!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή