Σφυρίδα με μακαρόνια και σως

2014-08-31
σφυριδα με μακαρονια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια ξεχωριστή συνταγή για να μαγειρέψεις σφυρίδα με μακαρόνια και σως, ένα τέλειο πιάτο για τα μεσημέρια της Κυριακής, για το καλοκαίρι και για ένα πιο επίσημο τραπέζι που θέλεις να προσφέρεις κάτι ιδιαίτερο στους καλεσμένους σου. Είναι μια ωραία επιλογή για να φάνε εύκολα τα παιδιά κρέας, αν και η συγκεκριμένη σάλτσα είναι κάπως καυτερή, μπορείς να σερβίρεις το πιάτο χωρίς αυτή ή ξεχωριστά!

Υλικά

  • 2 φιλέτα σφυρίδα
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • Αλάτι-πιπέρι καγιέν
  • 1 κούπα νερό
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 κούπας γάλα
  • 1 πιπεριά jalapeno ψιλοκομμένη
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ.σούπας χυμός από λάιμ
  • 2 κουτ.σούπας κόλιανδρο
  • 1 κουτ.γλ. τσίλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ τα φιλέτα της σφυρίδας μαζί με το νερό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και πιπέρι καγιέν

Βήμα 2

Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για μισή ώρα

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ελαιόλαδο

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά

Βήμα 5

Προσθέτουμε το γάλα και πιπέρι

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί το γάλα στο μισό

Βήμα 7

Αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος με τον χυμό λάιμ και κόλιανδρο

Βήμα 8

Το προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 9

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς

Βήμα 10

Βάζουμε το ψάρι σε ένα πυρέξ και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 11

Το ψήνουμε για 10 λεπτά και εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια

Βήμα 12

Σερβίρουμε με τη σάλτσα

Βήμα 13

Η σφυρίδα με μακαρόνια και σως είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις κανονικό πιπέρι και όχι τόσο καυτερή πιπεριά αν θέλεις να μην είναι πολύ πικάντικη η σάλτσα σου
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή