Ψάρι σφυρίδα με μπάμιες και σάλτσα

2014-08-23
σφυριδα με μπαμιες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 1:45 h

Μια πολύ καλή συνταγή για το ψάρι σφυρίδα με μπάμιες και σάλτσα, ένα πολύ θρεπτικό και υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια. Είναι πολύ χορταστικό και συνδυάζει τέλεια τα υλικά του σε ένα πραγματικά πολύ νόστιμο αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει. Μπορείτε να συνοδεύσετε με ψωμί αφού θα έχει αρκετή σαλτσούλα. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 1 σφυρίδα ενός κιλού
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις μπάμιες και τις κόβουμε στα 2

Βήμα 2

Τις βάζουμε σε ένα μπολ με χυμό από λεμόνι και τις αφήνουμε για μία ώρα

Βήμα 3

Πλένουμε τη σφυρίδα, τη σκουπίζουμε καλά και τη βάζουμε σε ένα πυρέξ

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 5

Προσθέτουμε τις μπάμιες (αφού τις ξεπλύνουμε καλά) και ανακατεύουμε

Βήμα 6

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ διαλυμένο στον χυμό λεμονιού, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 7

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και την ρίχνουμε στο ταψί με το ψάρι

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 80 λεπτά με αλουμινόχαρτο

Βήμα 9

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για λίγα λεπτά

Βήμα 10

Η σφυρίδα με μπάμιες και σάλτσα είναι έτοιμη

 

Tips

  • Εάν θέλεις μπορείς να κάνεις την ίδια συνταγή με κάποιο άλλο, παρόμοιο ψάρι
  • Μπορείς να αφήσεις τις μπάμιες με ξύδι για να μην γίνουν πολύ γλιστερές
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή