Σφυρίδα με σταμναγκάθι στην κατσαρόλα

2014-08-19
σφυριδα με σταμναγκαθι
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια τέλεια συνταγή για να μαγειρέψεις σφυρίδα με σταμναγκάθι στην κατσρόλα, ένα τέλειο ανοιξιάτικο πιάτο που μπορείς να απολαύσεις όλο το χρόνο ακριβώς επειδή είναι πολύ θρεπτικό και νόστιμο. Μια απλή συνταγή που δεν απαιτεί πολλά υλικά αλλά δίνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα για το οικογενειακό τραπέζι. Δοκίμασέ την και θα το μαγειρεύεις πολύ πιο συχνά! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 2 φιλέτα σφυρίδα
  • 100 γρ. σταμναγκάθι
  • 80 γρ. μαραθόριζα
  • 2 πατάτες κομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο θυμάρι
  • 1 κουτ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα της σφυρίδας και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο

Βήμα 2

Αφήνουμε για λίγο να μαριναριστεί

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μαζί με τη μαροθόριζα για 5 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σταμναγκάθι και βράζουμε για ακόμα 1-2 λεπτά

Βήμα 5

Στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε για λίγο σε τηγάνι με ελαιόλαδο

Βήμα 6

Αλευρώνουμε το ψάρι και το περνάμε κι αυτό από το τηγάνι για 2 λεπτά

Βήμα 7

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα ταψάκι με το λεμόνι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 8

Ψήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε

Βήμα 9

Η σφυρίδα με σταμναγκάθι στην κατσαρόλα είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή