Σφυρίδα φέτα φιλέτο ψητή στο φούρνο

2014-08-26
σφυριδα φιλετο στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια ωραία συνταγή για σφυρίδα φέτα φιλέτο ψητή στο φούρνο, ένα απλό πιάτο για να σερβίρεις σε ένα επίσημο τραπέζι, αλλά και για το μεσημεριανό ή το βραδινό της οικογένειας. Είναι ελαφρύ και πολύ νόστιμο και γίνεται εύκολα, χωρίς κόπο. Μπορείς να το συνοδεύσεις με λαχανικά και πράσινη σαλάτα ή να το φας σκέτο αφού σε συνδυασμό με τα όσπρια της συνταγής είναι ένα ολοκληρωμένο πιάτο.

Υλικά

  • 1 σφυρίδα φιλέτο ενάμισι κιλού
  • 3/4 κούπας ρεβίθια μουλιασμένη αποβραδίς
  • 3-4 καρδιές αγκινάρας
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουτ.σούπας χυμός από λεμόνι
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σούπας σκόρδο τριμμένο
  • 1 κούπα ζωμός λαχανικών
  • Μισή κούπα ντομάτα τριμμένη
  • 4 κουτ.σούπας βούτυρο
  • ¼ κούπας μαϊντανός

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς

Βήμα 2

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει

Βήμα 3

Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 4

Κόβουμε τις καρδιές της αγκινάρας και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, αλάτι και χυμό λεμόνι

Βήμα 5

Βράζουμε για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε με κρύο νερό

Βήμα 6

Ζεσταίνουμε ¼ κούπας ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι

Βήμα 7

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα της σφυρίδας και τα βάζουμε στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω

Βήμα 8

Σοτάρουμε για 2 λεπτά και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για 30 δευτερόλεπτα

Βήμα 9

Τα μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ λαδωμένο και τα ψήνουμε για 5 λεπτά

Βήμα 10

Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι

Βήμα 11

Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις αγκινάρες, το σκόρδο

Βήμα 12

Ρίχνουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε

Βήμα 13

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 14

Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και προσθέτουμε μαϊντανό

Βήμα 15

Η σφυρίδα φέτα φιλέτο ψητή στο φούρνο είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Εάν δεν θέλεις μην τηγανίσεις αρχικά το ψάρι και βάλε το για λίγο στο γκριλ ίσα να ξεροψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα!
Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή