Σφυρίδα φούρνου λεμονάτη με λευκό κρασί και πατάτες

2014-04-07
Σφυρίδα φούρνου
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια καταπληκτική συνταγή για να μαγειρέψεις παραδοσιασκή σφυρίδα φούρνου λεμονάτη με λευκό κρασί και πατάτες θα βρεις παρακάτω κατευθείαν από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις εντυπώσεις και σχόλια των καλεσμένων σου.

Υλικά

  • 1 σφυρίδα έως 1 1/2 κιλό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
  • 2 λεμόνια ζουμερά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μισό κιλό πατάτες (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το ψάρι από λέπια και σπάραχνα και το πλένουμε πολύ καλά.

Βήμα 2

Το χωρίζουμε με μαχαίρι στα δύο κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς και το τοποθετούμε σε ταψί φούρνου με την πέτσα προς τα κάτω.

Βήμα 3

Το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ρίχνουμε το κρασί.

Βήμα 4

Χτυπάμε χωριστά το λάδι με το λεμόνι και περιχύνουμε το ψάρι.

Βήμα 5

Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγες πατάτες γύρω - γύρω από το ψάρι και το φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 250 βαθμούς.

Βήμα 6

Η σφυρίδα φούρνου λεμονάτη με πατάτες και λευκό κρασί με κρασί είναι έτοιμη για να την σερβίρουμε και να την απολαύσουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή