Σφυρίδα φρικασέ

2014-09-03
σφυριδα φρικασε
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια μοναδική συνταγή για να μαγειρέψεις σφυρίδα φρικασέ, ένα τέλειο πιάτο για όλη την οικογένεια που θα πείσει ακόμα και τα παιδιά να φάνε το ψάρι τους! Μια τέλεια σάλτσα που συνοδεύει άριστα το ψάρι και αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση για μεσημεριανό που βέβαια αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε και με ρύζι.

Υλικά

  • 4 φιλέτα σφυρίδας
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Χόρτα (σταμναγκάθι, άγρια χόρτα, σέλινο, μαρούλι)
  • 1/3 κούπας λευκό κρασί
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 αυγό
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τη σφυρίδα σε μπουκιές και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και σβήνουμε με κρασί

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 5

Ρίχνουμε τα χόρτα και λίγο νερό

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για ένα τέταρτο

Βήμα 7

Προσθέτουμε το ψάρι και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά

Βήμα 8

Ρίχνουμε άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 9

Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού και προσθέτουμε τον κρόκο

Βήμα 10

Ρίχνουμε το λεμόνι και χτυπάμε καλά

Βήμα 11

Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας

Βήμα 12

Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινούμε λίγο να πάει παντού

Βήμα 13

Η σφυρίδα φρικασέ είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Αν σου αρέσει το λεμόνι χρησιμοποίησε χυμό από ενάμιση-2 λεμόνια
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή