Τάρτα αλμυρή με γιαούρτι

2015-10-29
tarta-almurh-me-giaourti
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:05 h
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Οι τάρτες αποτελούν μια αρκετά διαδεδομένη επιλογή για κάθε νοικοκυρά που επιθυμεί να συνοδεύσει το οικογενειακό μεσημεριανό με ένα ελαφρή επιδόρπιο. Πιο συγκεκριμένα, η αλμυρή τάρτα με γιαούρτι, είναι μια σχετικά πιο ανοιξιάτικη επιλογή, με νόστιμα υλικά και ωραία κρούστα, χωρίς πολλά λιπαρά (όπως επιλέξαμε εμείς την συνταγή, μπορούν να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα λιπαρά του γιαουρτιού ή  την κρέμα γάλακτος). Οι αλμυρές τάρτες συγκαταλεγονται στα επιδόρπια ή γλυκά της αδυναμίας μου. Και αυτό γιατί είναι νόστιμες, μυρωδάτες, τρώγονται ζεστές ή κρύες, μπορούν να μπούν στο ψυγείο τα περισσεύματά της και να ματατραπούν σε ένα λαχταριστό γεύμα, και τέλος είναι σχετικά γρήγορες και οικονομικές. Επιπλέον, εχουν το ταλέντο να “απορροφούν” και “κρύβουν” συστατικά που κάποιοι πιθανόν να μην πολυσυμπαθούν, όπως για παράδειγμα η κρέμα γάλακτος. Τέλος, εξ όψεως και γεύσης, μπορούν κάλλιστα να “σταθούν” στο οικογενειακό τραπέζι, είτε ως ένα λαχταριστό συνοδευτικό, είτε ως ένα gourmet πιάτο κάποιου εορταστικού μπουφέ. Δοκιμάστε τη!

Υλικά

  • 2 συσκευασίες γιαούρτι
  • 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
  • 6 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τη ζύμη:
  • 250 γρ αλεύρι
  • 125 γρ βούτυρο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Αρχικά ρίχνουμε στο μίξερ το αλέυρι, το βούτυρο, το αυγό, τη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για μέχρι να δημιουργηθεί μία σφυχτή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο.

Βήμα 2

Παίρνουμε το φύλλο αυτό και το τοποθετούμε σε μία φόρμα για τάρτες κόβωντας αυτά που περισσεύουν. Τρυπάμε την επιφάνειά της με ένα πιρούνι και τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Βήμα 3

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τα χυπάμε καλά με ένα σύρμα.

Βήμα 4

Τέλος μόλις η τάρτα είναι έτοιμη περιχύνουμε με τη γέμιση και ψήνουμε για 45 λεπτά.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή