Τάρτα αλμυρή με φέτα, ντομάτα και σπανάκι (της Αργυρώς)

2015-02-26
tarta-me-feta-kai-ntomata
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια ωραία συνταγή για να φτιάξετε τάρτα αλμυρή με φέτα, ντομάτα και σπανάκι (της Αργυρώς) με υλικό έκπληξη το σπανάκι που θα δώσει άλλη διάσταση στον κλασικό συνδυασμό της φέτας με την ντομάτα. Μια τάρτα που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας και με πολύ εύκολη παρασκευή. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Υλικά

  • Ζύμη για τάρτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο λεπτοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 150 γρ. σπανάκι λεπτοκομμένο
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 10 ντοματάκια τσέρι
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 180 μλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C

Βήμα 2

Απλώνουμε σε μια λαδωμένη ταρτιέρα την ζύμη

Βήμα 3

Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτά

Βήμα 4

Ψήνουμε την ζύμη για 15 λεπτά

Βήμα 5

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ενα τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και το πράσο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 6

Μαγειρεύουμε το σπανάκι σε ενα τηγάνι για 2 λεπτά περίπου

Βήμα 7

Το ρίχνουμε σε ενα σουρωτήρι και το πιέζουμε με το χέρι για να στραγγίξουν ολα τα υγρά του

Βήμα 8

Ανακατεύουμε το σπανάκι με το πράσο και το απλώνουμε στην τάρτα

Βήμα 9

Προσθέτουμε την φέτα και τα ντοματάκια

Βήμα 10

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε την τάρτα

Βήμα 11

Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου

Βήμα 12

Η αλμυρή τάρτα με φέτα, ντομάτα και σπανάκι (της Αργυρώς) είναι έτοιμη

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή